Híreink

S C O T T F U T Ó C I P Ő T E C H O L ÓG I Á K - 2020-03-25


a   f e l ü l e t   f o n t o s s á g a  -  t r a c t i o n    m a t t e r s

                                       


 

A futásnál a követés (TRACTION) alatt a talaj és a futócipő talpa közti tapadást, kapcsolatot értjük. Mialatt a GRIP a statikai állapotot írja le, addig a Traction az aktív állapotot mutatja a láb gördülésekor, ami minden hatékony futáshoz szükséges. A futófelülettől és a futási stílustól függően a futócipő talpazatának különböző tulajdonsággal kell rendelkeznie.  Tudományos alapú kutatási projektek révén, a müncheni Műszaki Egyetem iparágvezető szakértőivel, elit sportolóinkkal és kiterjedt gyakorlati tesztekkel képesek voltunk meghatározni a futócipő talpfelületének követelményeit annak érdekében, hogy a lehető legjobb tapadást érjük el az alkalmazási területtől függően.     

 

 

A TAPADÁS TUDOMÁNYA


A Műszaki Egyetem München 15 szakirányával és 41.000 hallgatójával Európa egyik legjobb egyetemének számit. Mindezidáig 15 Nobel díjat nyert. Ahhoz, hogy cipőinkhez a legjobb tapadási felületet tudjuk kifejleszteni, 2015 óta a müncheni Műszaki Egyetemmel dolgozunk együtt. A technikai know-how-juk  és tudományos megközelítésük segítenek nekünk abban, hogy a tapadás mechanizmusát és részleteit kutassuk és fejlesszük. Az eredmény a progresszív talpfelületünk, aminek eredménye egy jobb futási teljesítmény.

 

Professzor Veit Senner vezetésével, aki a sportfelszerelések és sporteszközök professzora, kutatási csoportjával együtt egy egyedülálló gépet tervezett, épített és tovább fejlesztett, hogy futócipőink és anyagaink tapadási tulajdonságait és azok teljesítményét teszteljék. Az eredmények és az ajánlásaik alapján a futócipők talpazati megjelenésében és formájában sikerült ideális  SCOTT tapadás megoldásokat kifejlesztettünk.

 

   SCOTT TALPFELÜLETI MEGOLDÁSOK


 

 

RADIAL

TRACTION

 

RADIAL FELÜLET

Míg a vonóhorgonyzott felület belső része tapadást eredményez, addig a külső részről könnyen lepereg a sár és az iszap.  Bár a profil lehetővé teszi a forgó mozgást,  lineáris erőhatásnál egy példa nélküli 360 °-os tapadást biztosít.  Ezt a talpazatot leginkább  technikai hegyi terepre gondoltuk.

 

ALL TERRAIN

TRACTION

 

TALPAZAT MINDEN TEREPRE

A stratégia mintázat erős tapadást biztosít minden irányban a legtöbb terepen. A stratégiailag elhelyezett cikkcakkos profil továbbá a teljes elülső talprésznek nyújt stabilitást, ha a futónak arra szüksége van. Ez a megoldás alkalmas hosszú táv futásra és az extrém hegyi terepekre.

 

HYBRID

TRACTION

 

HIBRID FELÜLET

Egyenes irányba mutató nyíl alakú profil kör alakú kúpokkal, melyek többirányú tapadást biztosítanak, ezzel biztosítva a kanyarokban a stabilitást. Ezt a talpazatot az aszfalton történő gyors, hatékony futásra optimalizáltuk.

 

VERSATILE

TRACTION

 

 

SOKOLDALÚ TALPAZAT

A többlépcsős profilnak köszönhetően a futófelület könnyen megkapaszkodik a különböző domborzatú felszíneken, mint például a sziklán, gyökereken és egyéb egyenetlenségeket, optimalizálva ezzel a talajjal történő kapcsolódást és a tapadást. Ez a talpazat leginkább a kemény, hegyvidékes szakaszokra.

 

 

FLAT

TRACTION

 

LAPOS TALPAZAT

Nagy felületen érintkezik a talajjal így még a nedve felületen is optimális tapadást garantál. Hatékony  aszfaltozott és kemény terepen. 

 

 

 

KÜLÖNBÖZŐ PROFILOK ÉS ALAKZATOKNYÍL ALAKÚ BORDÁZAT

Nyíl alakú bordázat, nagyobb csúszásmentes felülettel a maximális tapadásért és egy előre irányuló erőátvitellel.

 

LÉPCSŐZETES ELHÉLYEZÉS

A nyíl alakú bordázat 90 °-kal történő elforgatásával megnövekszik az oldalirányú tapadás.

 


KÖRALAKÚ KÚPOK

 A kör alakú kúpok többirányú tapadást biztosítanak gyors tempó esetén a kanyarokban és a sík talajon egyaránt.

 

 

C I P Ő       T E C H N O L Ó G I Á K

 

Az eRide technológiánk könnyűláb futóérzést biztosít Önnek. Az egyedülálló Rocker-forma rendkívül stabil tartást biztosít, és hozzá segíti viselőjét egy hatékonyabb futási stílushoz függetlenül attól, hogy viselője milyen technikával fut.  A SCOTT futócipők szilárd platformot biztosítanak, ami végigvezeti a talpat a gördülés folyamatán és csökkenti az energia veszteséget, ami a lábboltozat deformációja miatt vész el.

 

a scott kinetic hab a középtalp legkönnyebb és legrugalmasabb anyaga. 14%-al több energiát ad vissza mint a hagyományos EVA anyagok. Ennek eredményeként egy párnázott, de ugyanakkor stabil és nagyon dinamikus futási élményt biztosít.   

 

AF+ párnázottságot ugyanakkor stabilitást biztosít viselőjének. Szinte valamennyi terepcipőnknél használjuk. A strapabíró anyag dinamikus rugalmassága mellett védelmet és hatékony futómozgás biztosít.

 

 

Az AF Infinity tartósságot és rugalmasságot kínál támogatva  az eRIDE geometriáját, így egyike a legalkalmasabb versenyekre, legyen az  utcai verseny vagy akár a Maraton.

 

Hatszögletű kivágásokkal készült mikroszálas SCOTT BELSŐ FIT RENDSZER, ami a lábat pozícióban tartja, ezzel biztosítva az optimális erőátvitelt a láb és a talaj között. Még több kontroll a kanyarokban!  

 

A GORE-TEX® anyagú cipők már évtizedek óta kényelmet és biztonságot nyújtanak minden időjárási körülmények között. A mikroszkopikus nagyságú membrán pórusok nem engedik át az esőt és a nedvességet, ugyanakkor segítik a cipőben keletkezett izzadságot és hő párologtatását, biztosítva ezzel a láb szárazon és melegen tartását. Az eredmény: Megígérjük, hogy GARANTÁLTAN SZÁRAZ MARADSZ!

 

scholler® - dynamic egy kényelmes és következetesen funkcionális anyag. Technikai kiválóságát a strapabírásának, szabad mozgás biztosításának és magas fokú kényelmének köszönheti. Változatos színeit akár nyáron, akár télen viselheted.

bővebben

S C O T T F U T Ó C I P Ő F E J L E S Z T É S - 2020-03-25


 

FEJLESZTÉS

TECHNOLÓGIA

MEGJELENÉS


 

1958 ÓTA A SCOTT ÚJRA ÉS ÚJRA -  minden tekintetben - ÚJ SZABVÁNYOKAT ÁLLÍT FEL. a scott cég fejlesztette ki az első aluminium ötvözetből készült síbotot, és az ő nevéhez köthető  az aero kormány és a műanyag csizma a motocross történetében. a scott mindig az volt és jelenleg is úttörője  a sportiparnak. A folyamatos tökéletességre való törekvésünkkel és módszertani pontosságunkkal kiváló partnerei vagyunk minden sportolónak, akik mindent megtesznek a sikerért. A 2020 –as kollekciónk is pont ezt a mentalitást tükrözi, ami nem más, mint a három alapfilozófiánk; a fejlesztés, a technológia és a megjelenés kvinteszenciája. melleted állunk az utadon, segítünk önmagad legyőzésében. velünk olyan célokat érsz el, amikről csak álmodni mertél. legyen a mi szenvedélyünk a te szenvedélyed és a te sikered a mi sikerünk is.

bővebben

S C O T T F U T Á S - 2020-03-25


A   S C O T T    F U T Á S

Miért futsz?

Hogy megtudd mire képes a tested? Hogy a szabadban legyél? Menekülsz a mindennapok elől? Hogy jól érezd magad? Az igazság az, hogy teljesen mindegy, nincs közöttük különbség.

A futás benned van, és ha meghallod hívó szavát, tétovázás nélkül válaszolsz.

Egy tökéletes futócipő kifejlesztése  is  hasonlóan működik. Ahhoz, hogy kiváló termék szülessen, ugyan olyan elhivatottságra, türelemre és teljes odaadásra van szükségünk, mint az edzéseken azoknak a futóinknak, akiknek a cipőinket készítjük.

 

Ha rögeszmésen azon dolgozunk, hogy futócipőink könnyebbek, légáteresztőbbek vagy kényelmesebbek legyenek, azt nem azért tesszük, hogy katalógusainkban erről számot adjunk. Azért tesszük, mert szeretünk jó cipőben futni, pont úgy, ahogyan Te is. Önzőnek tarthatsz bennünket! De mi úgy hisszük, ha mi beleszeretünk egy cipőbe, akkor abba TE is belefogsz.

 

NO SHORTCUTS

 

A nagy eredmények sokszor túl nagy zajt csapnak. A SCOTT-nál ez máshogy működik: győzelmeinkre, fejlesztéseinkre és eredményeinkre mindig nagyon büszkék vagyunk, de sosem voltunk nagyképűek. Termékeinket nem azoknak szánjuk, akik minden megtesznek, hogy feltűnést keltsenek. Mindazok számára tervezzünk, akik egyszerűen teszik a dolgukat, mint ahogyan mindig is tették. Szenvedélyesen azért élnek, amit szeretnek. Ha ezek közé tartozol, akik teszik, amit mondanak és szenvedélyükért bármit megtennének, akkor pontosan olyan vagy, mint mi. És teszed ezt abból az egyetlen helyes okból: mert mindennél jobban szereteted.

 

bővebben

SCOTT spo lencsék - 2017-01-03


A SCOTT LENCSÉK MÖGÖTT ÁLLÓ TUDOMÁNY

 

Minden fényviszony mögött egy meghatározott fényspektrum profil áll, ami azt jelenti, hogy, minden esetben a színhullámok összetétele más és más, magába foglalva a szivárvány összes színét. Például egy különösen szép napsütéses napon nagyon magas intenzitású a kék fény, ami mellett a többi gyengébb, ezért fárad el a szemünk. Ezzel ellentétben egy felhős nap alkalmával a fényerő alacsonyabb, kontraszt nélküli szórt fény éri szemünket.

 

 

 

A SCOTT évtizedeken keresztül kutatásait és folyamatos fejlesztéseit arra szentelte, hogy minél alaposabban megismerje az eltérő fényviszonyok különböző fény hullámok összetételét, felismerje a legfontosabb színeket, hogy aztán kifejlessze a legjobb színtónusú lencsét, ami minden helyzethez alkalmazkodik.

 

40 évnyi síszemüveg lencse fejlesztéssel a hátunk mögött, megtanultunk már egy s mást. Az idei év gyümölcse a SCOTT PRECISION OPTICS fémjelzéssel illetet első osztályú, innovatív optikai lencsék, amelyekben megtalálható a SCOTT szabadalmazott Amplifier™- technológia, mely első sorban a tűéles kontrasztért felelős, valamint a fényt felerősítő ILLUMINATOR széria, ami képes még a korom sötétséget is megvilágosítani..

 

SCOTT LIGHT SENSITIVE

 

Sokoldalú lencse minden időjárási feltételhez

 

KATEGÓRIAI BESOROLÁSA: 1-3 & 2-4

FÉNYÁTERESZTŐ KÉPESSÉGE: 15-45% & 8-22%

 

 

A SCOTT Light Sensitive lencsék a photochrome technológiával működnek, azaz fényérzékeny lencsék, alkalmazkodnak a napfény erősségéhez. Másodperek alatt sötétedik be a lencse erősebb fény hatására, vagy épp ellenkezőleg, világosodik ki gyengébb napsütés esetén. A fotokróm pigmentek a SCOTT által szabadalmaztatott Amplifier alapú árnyalattal vannak kombinálva, ami a kiváló kontrasztot biztosítja még a rossz fényviszonyok esetén is.

 

  1. Ez a magas minőségű lencse automatikusan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz és a legjobb színárnyalatot biztosítja minden helyzethez.
  2. Azért, hogy a photochrome pigmenteket védjük, a lencse belső oldalfelületére helyeztük el. Ez megvédi a lencse reakció képességét az esetlegesen befolyásolandó hideg levegőtől, növelve ezzel a lencse megbízhatóságát és teljesítményét.
  3. A pigmentek a SCOTT amplifier bázisú színtónussal vannak kombinálva, ami kiváló kontrasztot biztosít még a rossz fényviszonyok mellett is.

 

Lencsék:

 

          

 

 

light sensitive bronze chroem      kategória: 1-3 / fényáteresztő képessége: 15% - 45%

light sensitive blue chrome          kategória: 2-4 / fényáteresztő képessége:   8% - 22%

 

 


SCOTT ILLUMINATOR

FÉNYT teremt, még ott is ahol NINCS

 

KATEGÓRIAI BESOROLÁSA: CAT.1

FÉNYÁTERESZTŐ KÉPESSÉGE: 43-80%

 

A fény érzékelésének több éves folyamatos kutatásának eredményeként fejlesztette ki a SCOTT az ILLUMINATOR lencsét, ami a fény közel 90%-át átengedi a lencsén úgy, hogy közben kiszűri a káros sugarakat, azért hogy kiváló kontrasztot és mélység érzékelést biztosítson.

 

  1. Felerősíti a fény érzékelését, még rossz fényviszonyok esetén is. Semmilyen részletet nem hagy figyelmen kívül a környezetedből.
  2. Világosabb fény hatását kelti a szem részére, csökkentve ezáltal az intenzív megerőltetésből fakadó fáradságot.
  3. 15 éves kutatások eredményeként az ILLUMINATOR lencse szuper kontrasztot eredményez.

 

                   

 

illuminator amplifier                  Cat.1 / fényáteresztő képessége: 45%

illuminator blue chrome             Cat.1 / fényáteresztő képessége: 58%

illuminator red chrome              Cat.1 / fényáteresztő képessége: 68%

 

 


 

SCOTT AMPLIFIER

Standart a kontrasztért

Kategóriai besorolása: CAT.2

FÉNYÁTERESZTŐ KÉPESSÉGE: 18% - 43%

  

SCOTT Amplifier™ egy forradalmi lencse, ami több évtizedes kutató munka eredménye. A fényáteresztőség egyedülálló kontrollja vezet oda, hogy meghatározott színekkel maximalizálják az élességet, javítva ezzel a legapróbb részletek láthatóságát, még felhős időben is.

 

Tökélestesítve és maximalizálva a kontrasztot

 

1.   ami segítségével a legapróbb részletek is láthatóvá válnak.

2.   SCOTT 20 éve koncentrál a témára és így úttörő a kontrasztot felerősítő lencsékbe

3.   2000 szabadalom és több mint 15 évnyi folyamatos fejlesztési tapasztalat kapcsolódik az Amplifiere lencséhez

 

                                        

                     

 

amplifier                                 fényáteresztő képessége: 35%

amplifier gold chrome           fényáteresztő képessége: 23%

amplifier green chrome         fényáteresztő képessége: 31%

amplifier purple chrome        fényáteresztő képessége: 23%

amplifier red chrome              fényáteresztő képessége: 32%

amplifier silver chrome          fényáteresztő képessége: 22%

amplifier teal chrome             fényáteresztő képessége: 28%

 

 

SCOTT SOLAR BLOCKER

Tökéletesített komfort szikrázó napsütésben is

Kategóriai besorolása: CAT.3.

FÉNYÁTERESZTŐ KÉPESSÉG: 8% - 18%

 

SCOTT Solar Blocker kiváló élességet biztosít, megszűri a káros, napos időben felerősödő kék fényt, miközben fenntartja a természetes kontrasztot, csökkentve ezzel a vakító hatást, és a szem fáradságát.

  1. Csökkenti a szem megerőltetését a környezet túl erős világosságával
  2. Megszűri a káros kék fényt megtartva közben a természetes kontrasztot
  3. Csökkenti a szemet hirtelen érő vakító fénytől és kiváló világos látást biztosít.

 

 

                    

 

solar black chrome    fényáteresztő képessége:      11%

solar blue chrome      fényáteresztő képessége:      13%

solar red chrome        fényáteresztő képessége:      12%

bővebben

FREEDOM - 2016-12-18


 

A JIB mozdulatokat nem akadályozhatja a cipő limitált képessége! A FREEDOM bakancs érzékeny talpkiképzése biztosítja a hiper-érzékenységet , amivel a deszka csúszása felett teljessé válik a kontrol.

   Super Lace SL

Egy gyorsfűzős rendszer, ami a snowboard cipő két különböző részét feszíti, lent és fent. Ez azt jelenti, hogy a két különböző részt igényeinkhez és kényelmünkhöz igazodva tudjuk állítani. Pillanatok alatt beköthető, biztosan tart, ameddig csak szükséged van rá!

  360° heel hold system

A bokát teljesen közrefogja..lehorgonyozva ezzel a bokát a helyére. A fűző sárgaréz vagy nylon gyűrűben fut.

   Tap: Ultralight

Az Ultralight talp, egy hosszú kutatás és fejlesztés eredménye, melyben megtaláltak azt az anyagot, ami könnyebb az átlagos snowboard talpak alapanyagánál. Az eredmény egy 35%-al könnyebb talprész. A tökéletes magas kopásállóságú talpazat köszönhető az új struktúrának és a profil geometriájának. Ez az anyag  tökéletesen szigetel, melegen tartva  a lábfejet.

   TF1+ bélés

A Thermo-Fit bélés folyamatosan biztosítja a természetes test hőmérsékletet.

Varrás nélküli lábujj rész még nagyobb kényelmet biztosít.

A bélésbe varrott tartós hevederek segítenek a bokát a helyén tartani, és biztosítják a láb stabilitását, közvetítve az erőátvitelt a bélés teljes felületén.

Az EVA talpbetét felelős a jobb hőszigetelésért és a rezgéscsillapításáért.

A TF1+ bélésnek van női változata is, ami a női specifikus lábikrákra szabtak.

bővebben

LEGEND - 2016-12-04


 

A Legend cipő erőssége a sokoldalúsága. Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amit a profi freestyle riderek elvárnak cipőjüktől. Elképesztően könnyű és kényelmes, rugalmas és biztos lehetsz benne, hogy megszokott darabodat hosszan használhatod majd.

   Super Lace SL

Háromállásos, két szálon futó gyorsfűző rendszer, melynek segítségével a cipő lábfej-, és lábszár része külön-külön állítva rögzíthető. A két szál előnye, hogy a lábrészeket egymástól függetlenül állíthatjuk, így a keskeny vagy éppen a szélesebb lábfejűek is biztosak lehetnek benne, hogy személyre szabottan tudják a cipőt állítani úgy, hogy az kényelmesen, de fixen tartsa a lábunkat. Előnye még a gyorsaság, és hogy akár kesztyűben is elvégezhetjük a cipőfűzés műveletét. A cipőfűző rögzítése egy háromállásos csat segítségével történik, melyet szálanként szintén külön-külön állíthatunk. A csattok fölfelé történő állításával a fűzők oldhatóak, amit a cipő hajlatában található fülecske segítségével gyorsíthatunk. Középső állásban a fűzők feszessége állítható úgy, hogy azok engedésekor megtartják pozíciójukat. A végleges állapot elérésekor a csattok lefele történő állításával rögzíthetjük azokat.  

      540° Heel Rotation

Az 540° Heel Rotation szisztéma funkciója, hogy a bokát körbefogva, a cipő feszesítésével arányosan, azt lefele történő irányba szorítsa, plusz rögzítést biztosítva ezzel a bokának. Ahhoz, hogy a cipő-kötés-deszka kapcsolat tökéletes legyen, ahhoz elengedhetetlenül fontos, hogy lábunk a cipőben stabilan, a cipővel együtt mozogjon. Ha a mozgás közben, sarkunk a cipőben le-fel mozog, akkor a testünk által kifejtett mozdulat elvész, hiszen a lábunk nem mozdul együtt a kötésbe rögzített bakanccsal. 

A technológia a cipő külső burkához erősített fülecskében rejlik, amiben a cipőfűző súrlódásmentesen fut keresztül. A cipőfűzű feszesítésével a cipő bokát körülvevő részére fejt ki feszesítő hatást. 

 

      Hyper Shock

A talpazat speciálisan az ugrásokból történő érkezés során keletkező ütési energia elnyelésére fejlesztettek ki. Vázrendszerünket védi azzal, hogy az ugrásból történő földre érkezést tompítja. A talpazat bordázata emellett garantálja a csúszásmentes közlekedést, még a legcsúszósabb felületen is.

 

      TF2 bélés

A Thermo-Fit bélés lényege, hogy a legrövidebb időn belül a test hőmérsékletének hatására lábunk anatómia sajátosságaihoz igazodva formálódjon.

A boka területét megerősítés képen úgy tervezték, hogy memória habot fecskendeztek erre a részre, így biztosítva a biztos tartást a legnagyobb kényelem fenntartása mellett.

A bélés fűzőjének tartó füleket a bélés külső anyagához illesztették, úgy, hogy annak vége egybe esik a bélés határának élével, a fűzőt elvékonyították, így sokkal jobban rá tud illeszkedni a lábszárra, ami segíti az erőátvitelt. Az atléták mozgásának elemzése során nyert tapasztalatokat használták fel arra, hogy kerüljék a fölösleges súrlódási felületeket, és csak ott párnázzák ki a bélést, ahol arra tényleg szükség van.

Az EVA talpbetét felelős a jobb hőszigetelésért és a rezgéscsillapításáért.

A TF2 bélésnek van női és férfi változata is, amik figyelembe veszik a női illetve a férfi lábikra különbözőségét.

 

   Thermo welding

A Northwave cég az első snowboard bakancsot gyártó cég a világon, akik a Thermowelded Piping technológián dolgozik.

Ez az eljárás óriási előnyt jelent, különösen a két különböző anyagok összeillesztésének technológiájánál. A snowboardcipők gyártásánál ennek különösen jelentős szerepe van a boka területén, ahol a bakancs lábszárésze találkozik a talprésszel. Fontos a megszakítás nélküli átmenet, hiszen a mozgás során ez az a terület, ami a legnagyobb súrlódásnak van kitéve. A technológia eredménye, hogy a bélés formai kialakítása során megszakítás mentes átmenetet képez minden részén. Ezen a területen "Y" formájú aszimmetrikus zóna kerül megkülönbözetésre. Célja, hogy nyomás esetén erősebb, kontrolált tartást biztosítson a külső talprészen, hajlékony legyen, és a lehető legnagyobb  oldalirányú rugalmasságot biztosítson. Természetesen itt is elengedhetetlen fontosságú a súly kérdése, hiszen a cél a cipők kiképzésénél, hogy azok minél könnyebbek legyen úgy, hogy az ne járjon stabilitás vesztéssel.

bővebben

Szezonzárás! - 2014-03-29


Sziasztok!

Lassan vége a síszezonnak.

2014 március 31-től zárva tartunk néhány hétig egy kis átalakítítás és a nyári átállás miatt. Jönnek a bringák snowboardok helyett!

NewMotion Team

 

bővebben

Decemberi nyitva tartás - 2013-12-13


bővebben

ÚJ ÜZLET! - 2013-10-08


Az alábbi linken megnézhetitek térképen, hogy pontosan hol keressétek az új üzletet, de akár az útvonalat is megtervezhetitek.Nagyobb térképre váltás

bővebben

Make Some NOiSE 2013 Girls Wanted - 2013-02-26


make some noise 2013, drake snowboard

GIRLS WANTED! A Make Some NOiSE snowboard hétvége női indulói között, egy komplett snowboardot sorsolunk ki a Drake Snowboards felajánlásával. Hajrá Lányok!

Találkozzunk a Sípark Mátraszentistván-ban március első hétvégéjén!
Esemény:  https://www.facebook.com/events/460446180684738/

 

bővebben