Híreink

LEGEND

 

A Legend cipő erőssége a sokoldalúsága. Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amit a profi freestyle riderek elvárnak cipőjüktől. Elképesztően könnyű és kényelmes, rugalmas és biztos lehetsz benne, hogy megszokott darabodat hosszan használhatod majd.

   Super Lace SL

Háromállásos, két szálon futó gyorsfűző rendszer, melynek segítségével a cipő lábfej-, és lábszár része külön-külön állítva rögzíthető. A két szál előnye, hogy a lábrészeket egymástól függetlenül állíthatjuk, így a keskeny vagy éppen a szélesebb lábfejűek is biztosak lehetnek benne, hogy személyre szabottan tudják a cipőt állítani úgy, hogy az kényelmesen, de fixen tartsa a lábunkat. Előnye még a gyorsaság, és hogy akár kesztyűben is elvégezhetjük a cipőfűzés műveletét. A cipőfűző rögzítése egy háromállásos csat segítségével történik, melyet szálanként szintén külön-külön állíthatunk. A csattok fölfelé történő állításával a fűzők oldhatóak, amit a cipő hajlatában található fülecske segítségével gyorsíthatunk. Középső állásban a fűzők feszessége állítható úgy, hogy azok engedésekor megtartják pozíciójukat. A végleges állapot elérésekor a csattok lefele történő állításával rögzíthetjük azokat.  

      540° Heel Rotation

Az 540° Heel Rotation szisztéma funkciója, hogy a bokát körbefogva, a cipő feszesítésével arányosan, azt lefele történő irányba szorítsa, plusz rögzítést biztosítva ezzel a bokának. Ahhoz, hogy a cipő-kötés-deszka kapcsolat tökéletes legyen, ahhoz elengedhetetlenül fontos, hogy lábunk a cipőben stabilan, a cipővel együtt mozogjon. Ha a mozgás közben, sarkunk a cipőben le-fel mozog, akkor a testünk által kifejtett mozdulat elvész, hiszen a lábunk nem mozdul együtt a kötésbe rögzített bakanccsal. 

A technológia a cipő külső burkához erősített fülecskében rejlik, amiben a cipőfűző súrlódásmentesen fut keresztül. A cipőfűzű feszesítésével a cipő bokát körülvevő részére fejt ki feszesítő hatást. 

 

      Hyper Shock

A talpazat speciálisan az ugrásokból történő érkezés során keletkező ütési energia elnyelésére fejlesztettek ki. Vázrendszerünket védi azzal, hogy az ugrásból történő földre érkezést tompítja. A talpazat bordázata emellett garantálja a csúszásmentes közlekedést, még a legcsúszósabb felületen is.

 

      TF2 bélés

A Thermo-Fit bélés lényege, hogy a legrövidebb időn belül a test hőmérsékletének hatására lábunk anatómia sajátosságaihoz igazodva formálódjon.

A boka területét megerősítés képen úgy tervezték, hogy memória habot fecskendeztek erre a részre, így biztosítva a biztos tartást a legnagyobb kényelem fenntartása mellett.

A bélés fűzőjének tartó füleket a bélés külső anyagához illesztették, úgy, hogy annak vége egybe esik a bélés határának élével, a fűzőt elvékonyították, így sokkal jobban rá tud illeszkedni a lábszárra, ami segíti az erőátvitelt. Az atléták mozgásának elemzése során nyert tapasztalatokat használták fel arra, hogy kerüljék a fölösleges súrlódási felületeket, és csak ott párnázzák ki a bélést, ahol arra tényleg szükség van.

Az EVA talpbetét felelős a jobb hőszigetelésért és a rezgéscsillapításáért.

A TF2 bélésnek van női és férfi változata is, amik figyelembe veszik a női illetve a férfi lábikra különbözőségét.

 

   Thermo welding

A Northwave cég az első snowboard bakancsot gyártó cég a világon, akik a Thermowelded Piping technológián dolgozik.

Ez az eljárás óriási előnyt jelent, különösen a két különböző anyagok összeillesztésének technológiájánál. A snowboardcipők gyártásánál ennek különösen jelentős szerepe van a boka területén, ahol a bakancs lábszárésze találkozik a talprésszel. Fontos a megszakítás nélküli átmenet, hiszen a mozgás során ez az a terület, ami a legnagyobb súrlódásnak van kitéve. A technológia eredménye, hogy a bélés formai kialakítása során megszakítás mentes átmenetet képez minden részén. Ezen a területen "Y" formájú aszimmetrikus zóna kerül megkülönbözetésre. Célja, hogy nyomás esetén erősebb, kontrolált tartást biztosítson a külső talprészen, hajlékony legyen, és a lehető legnagyobb  oldalirányú rugalmasságot biztosítson. Természetesen itt is elengedhetetlen fontosságú a súly kérdése, hiszen a cél a cipők kiképzésénél, hogy azok minél könnyebbek legyen úgy, hogy az ne járjon stabilitás vesztéssel.

további hírek