Híreink

S C O T T F U T Ó C I P Ő T E C H O L ÓG I Á K

a   f e l ü l e t   f o n t o s s á g a  -  t r a c t i o n    m a t t e r s

                                       


 

A futásnál a követés (TRACTION) alatt a talaj és a futócipő talpa közti tapadást, kapcsolatot értjük. Mialatt a GRIP a statikai állapotot írja le, addig a Traction az aktív állapotot mutatja a láb gördülésekor, ami minden hatékony futáshoz szükséges. A futófelülettől és a futási stílustól függően a futócipő talpazatának különböző tulajdonsággal kell rendelkeznie.  Tudományos alapú kutatási projektek révén, a müncheni Műszaki Egyetem iparágvezető szakértőivel, elit sportolóinkkal és kiterjedt gyakorlati tesztekkel képesek voltunk meghatározni a futócipő talpfelületének követelményeit annak érdekében, hogy a lehető legjobb tapadást érjük el az alkalmazási területtől függően.     

 

 

A TAPADÁS TUDOMÁNYA


A Műszaki Egyetem München 15 szakirányával és 41.000 hallgatójával Európa egyik legjobb egyetemének számit. Mindezidáig 15 Nobel díjat nyert. Ahhoz, hogy cipőinkhez a legjobb tapadási felületet tudjuk kifejleszteni, 2015 óta a müncheni Műszaki Egyetemmel dolgozunk együtt. A technikai know-how-juk  és tudományos megközelítésük segítenek nekünk abban, hogy a tapadás mechanizmusát és részleteit kutassuk és fejlesszük. Az eredmény a progresszív talpfelületünk, aminek eredménye egy jobb futási teljesítmény.

 

Professzor Veit Senner vezetésével, aki a sportfelszerelések és sporteszközök professzora, kutatási csoportjával együtt egy egyedülálló gépet tervezett, épített és tovább fejlesztett, hogy futócipőink és anyagaink tapadási tulajdonságait és azok teljesítményét teszteljék. Az eredmények és az ajánlásaik alapján a futócipők talpazati megjelenésében és formájában sikerült ideális  SCOTT tapadás megoldásokat kifejlesztettünk.

 

   SCOTT TALPFELÜLETI MEGOLDÁSOK


 

 

RADIAL

TRACTION

 

RADIAL FELÜLET

Míg a vonóhorgonyzott felület belső része tapadást eredményez, addig a külső részről könnyen lepereg a sár és az iszap.  Bár a profil lehetővé teszi a forgó mozgást,  lineáris erőhatásnál egy példa nélküli 360 °-os tapadást biztosít.  Ezt a talpazatot leginkább  technikai hegyi terepre gondoltuk.

 

ALL TERRAIN

TRACTION

 

TALPAZAT MINDEN TEREPRE

A stratégia mintázat erős tapadást biztosít minden irányban a legtöbb terepen. A stratégiailag elhelyezett cikkcakkos profil továbbá a teljes elülső talprésznek nyújt stabilitást, ha a futónak arra szüksége van. Ez a megoldás alkalmas hosszú táv futásra és az extrém hegyi terepekre.

 

HYBRID

TRACTION

 

HIBRID FELÜLET

Egyenes irányba mutató nyíl alakú profil kör alakú kúpokkal, melyek többirányú tapadást biztosítanak, ezzel biztosítva a kanyarokban a stabilitást. Ezt a talpazatot az aszfalton történő gyors, hatékony futásra optimalizáltuk.

 

VERSATILE

TRACTION

 

 

SOKOLDALÚ TALPAZAT

A többlépcsős profilnak köszönhetően a futófelület könnyen megkapaszkodik a különböző domborzatú felszíneken, mint például a sziklán, gyökereken és egyéb egyenetlenségeket, optimalizálva ezzel a talajjal történő kapcsolódást és a tapadást. Ez a talpazat leginkább a kemény, hegyvidékes szakaszokra.

 

 

FLAT

TRACTION

 

LAPOS TALPAZAT

Nagy felületen érintkezik a talajjal így még a nedve felületen is optimális tapadást garantál. Hatékony  aszfaltozott és kemény terepen. 

 

 

 

KÜLÖNBÖZŐ PROFILOK ÉS ALAKZATOKNYÍL ALAKÚ BORDÁZAT

Nyíl alakú bordázat, nagyobb csúszásmentes felülettel a maximális tapadásért és egy előre irányuló erőátvitellel.

 

LÉPCSŐZETES ELHÉLYEZÉS

A nyíl alakú bordázat 90 °-kal történő elforgatásával megnövekszik az oldalirányú tapadás.

 


KÖRALAKÚ KÚPOK

 A kör alakú kúpok többirányú tapadást biztosítanak gyors tempó esetén a kanyarokban és a sík talajon egyaránt.

 

 

C I P Ő       T E C H N O L Ó G I Á K

 

Az eRide technológiánk könnyűláb futóérzést biztosít Önnek. Az egyedülálló Rocker-forma rendkívül stabil tartást biztosít, és hozzá segíti viselőjét egy hatékonyabb futási stílushoz függetlenül attól, hogy viselője milyen technikával fut.  A SCOTT futócipők szilárd platformot biztosítanak, ami végigvezeti a talpat a gördülés folyamatán és csökkenti az energia veszteséget, ami a lábboltozat deformációja miatt vész el.

 

a scott kinetic hab a középtalp legkönnyebb és legrugalmasabb anyaga. 14%-al több energiát ad vissza mint a hagyományos EVA anyagok. Ennek eredményeként egy párnázott, de ugyanakkor stabil és nagyon dinamikus futási élményt biztosít.   

 

AF+ párnázottságot ugyanakkor stabilitást biztosít viselőjének. Szinte valamennyi terepcipőnknél használjuk. A strapabíró anyag dinamikus rugalmassága mellett védelmet és hatékony futómozgás biztosít.

 

 

Az AF Infinity tartósságot és rugalmasságot kínál támogatva  az eRIDE geometriáját, így egyike a legalkalmasabb versenyekre, legyen az  utcai verseny vagy akár a Maraton.

 

Hatszögletű kivágásokkal készült mikroszálas SCOTT BELSŐ FIT RENDSZER, ami a lábat pozícióban tartja, ezzel biztosítva az optimális erőátvitelt a láb és a talaj között. Még több kontroll a kanyarokban!  

 

A GORE-TEX® anyagú cipők már évtizedek óta kényelmet és biztonságot nyújtanak minden időjárási körülmények között. A mikroszkopikus nagyságú membrán pórusok nem engedik át az esőt és a nedvességet, ugyanakkor segítik a cipőben keletkezett izzadságot és hő párologtatását, biztosítva ezzel a láb szárazon és melegen tartását. Az eredmény: Megígérjük, hogy GARANTÁLTAN SZÁRAZ MARADSZ!

 

scholler® - dynamic egy kényelmes és következetesen funkcionális anyag. Technikai kiválóságát a strapabírásának, szabad mozgás biztosításának és magas fokú kényelmének köszönheti. Változatos színeit akár nyáron, akár télen viselheted.

további hírek