Támogatott sportolóink

Bíró Renáta

2021.01.27 20:15
Bíró Renáta

Renáta, számomra a megtestesült harcost képviseli. Kitűzött célját elhivatottan, céltudatosan és végtelen koncentrációval követi. Spártai felépítésű, szín tiszta izom és erő mögött, azonban  törékeny szív lakozik, aki ki meri mutatni érzelmeit és olykor hagyja, hogy egy-egy könnycsepp gördüljön végig arcán.  

Reméljük, hogy kitűzött céljai elérésében a SCOTT cipők segítségére lesznek! Szurkoljunk neki együtt és kövessétek Ti is útját és eredményeit!

 

 

Bíró Renáta vagyok, 45 éves, 3 lányom van és egy vendégházat üzemeltetek férjemmel Somoskőújfalun, a szlovák határ mellett. 

Terepfutó vagyok és spartan versenyző, a futás életem egyik meghatározó és legfontosabb része.  A futás előtt (mellett) versenyszerűen bringáztam, terep- és országúti versenyeken, általában dobogós helyezésekkel.

 

 

 

 

2018-ban a Hegyifutó Országos Bajnokságon felnőtt női csapat aranyérmet szereztünk, korosztályomban is sikerült első helyen végezni.

     

 

A spartannal kb 3 éve ismerkedtem meg, amikor elmentem a helyi csapat egyik edzésére, nagyon megtetszett a légkör és az az újfajta kihívás, amit ez a sportág mutatott magából. Rendkívül összetett dolog ez, azon kívül, hogy a futás az alapja, szükség van erőre, ügyességre, kitartásra, állóképességre és hatalmas elszántságra.

     

 

Kerestem egy ideális futócipőt erre a sportágra, véletlenül láttam meg valahol a Scott hirdetését, első látásra megtetszett és utánaolvasva úgy éreztem, hogy ez a márka lehet a tökéletes választás. Életem legjobb döntése volt, szuper versenycipő, extrém helyzetekben is megállja a helyét! Köszönöm a támogatást a New Motion Sportnak (Kárpáthegyi Annának), igyekszem eredményeimmel meghálálni a bizalmat!

     

 

2020-ban, idén januárban kezdtem elversenyezni Besztercebányán, egy téli Sprint távon, ahol első lettem a korosztályomban és összetettben is az élmezőnyben végeztem. Itt nyertem egy újabb nevezést, de aztán jött a covid és elmaradt minden meghirdetett esemény. 

Nyáron aztán Orfűn kipróbálhattam a leghosszabb (beast) távot, ami 20 km fölötti futást és kb 30 akadályt jelentett a rekkenő hőségben, itt csapatban indultunk, fél perccel csúsztunk le a dobogóról és 373 nő közül a 3. legjobb időt futottam. Másnap a sprint távon első lettem korosztályomban. 

     

Idei utolsó versenyem Veszprémben volt novemberben, ahol a Super távon sikerült győznöm a korosztályomban. 

Ezekkel az eredményeimmel kvalifikáltam magam a Spartan EB-re, ami eredetileg Tirolban lett volna szeptemberben, amit végül a covid miatt átraktak Tenerifére és decemberre. Nagy megdöbbenésünkre és csalódottságunkra rajt előtt 10 órával törölték az eseményt, kb. 2000 versenyző utazott a helyszínre, velem együtt. Sokat és lelkiismeretesen készültem, 1700 km-t futottam idén, remélem jövőre egy normális, covidmentes évünk lesz és tudunk újra normális körülmények között versenyezni.