Támogatott sportolóink

Maráz Zsuzsanna

2021.10.05 19:26
Maráz Zsuzsanna

ULTRAFUTÓ

Maráz Zsuzsanna ultrafutó, edző és a Hospice Alapítvány jótékony futója vagyok.

Missziónak tekintem a futás és ezzel az egészséges életmód népszerűsítését.

2021-ben 51 évesen női pályacsúccsal teljesítettem a világ egyik leghosszabb, a 490 km-es Authentic Phidippides Run ultrafutó versenyt. (67:54)

 

 

 

Fantasztikus átszakítani győztesként a célszalagot egy versenyen, de legalább ekkora öröm másokat inspirálni és mutatni az utat. 

 

Legjobb eredményeim: 

Országos bajnoki cím 6 és 12 órában

Háromszoros Suhanj 6 órás győztes, női pályacsúcs tartó. 

Háromszoros Korinthosz 80 km győztes

Ötszörös Sárvár 12 órás győztes, női pályacsúcs tartó. 

Korinthosz 160 km győztes, női pályacsúcstartó

Négyszeres Ultrabalatonon győztes, női pályacsúcs tartó. (220,9 km, 21:45)

Ötször álltam a görögországi Spartathlon 246 km-es verseny dobogóján, ahol 2018-ban és 2019-ben a dobogó legfelső fokáról hallgathattam meg a magyar himnuszt. (legjobb teljesítés: 25:43)

Háromszor választottak meg az év ultrafutójának. 2019-ben pedig bekerültem a 10 legjobb magyar sportoló nő közé.

 

 

 

 

 

Zsuzsi véleménye a SCOTT Pursuit cipőről:

"Amikor október közepén felvettem a Scott Pursuit aszfalt futócipőt és elmentem benne egy hosszú edzésre, azonnal éreztem, hogy megtaláltam a nekem való cipőt. Nem minden cipőnél érezzük ezt rögtön, valamelyiket be kell „járatni”, de ezzel más volt a helyzet.

Ami azonnal megfogott benne, az a különleges talp szerkezete, ami nem csak ,hogy elnyeli a becsapódáskor keletkező vibrációt és ezzel kíméli az ízületeket, hanem olyan rugalmas és dinamikus, hogy azt éreztem, hogy visszakapom az elvesztett energiát.

Neutrális cipő, de stabilan tartotta a bokámat a dőlő szerpentinen, a sarokrészen kialakított, szinte memória párnaként működő bélése pedig puhán körül ölelte az achilles tapadási ponton keletkezett kis „sarkantyúmat”, ami az elmúlt évben sokszor megkeserítette az életemet és a futásaimat. 

Egyértelmű volt, hogy ebben a cipőben indultam el életem legnagyobb kalandján, az Authentic Phidippides Run 490 km-es ultrafutó versenyen. A verseny után meglepődve láttam, hogy minden sérülés nélkül megúszta lábam. Egy vízhólyagom sem volt, pedig 68 órán keresztül úton voltam és ezalatt félmilliószor érintette a lábam a talajt." 

 

  

 

 

 

Csécsei InstaCsécsei Facebook